Bild från galan på bland annat Sophia Jarl. Foto: Privat/Mårten Jarl

Sophia Jarl (M) har utsetts till ambassadör

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionsrådet Sophia Jarl (M) har utsetts till ambassadör mot hedersvåld och förtryck av riksorganisationen Glöm aldrig Pela och Fadime. Detta meddelar politikern i ett pressmeddelande.

I veckan var det 15 år sedan Fadime Sahindal hedersmördades av sin pappa i Uppsala. Under söndagen samlades därför 800 personer på Berns i Stockholm för att hedra hennes minne med den så kallade Fadimegalan. Det var under den galan som Sophia Jarl (M), oppositionsråd i Norrköping, utsågs till ambassadör för organisationen Glöm aldrig Pela och Fadime, GAPF.

– Jag väljer att fördjupa mitt engagemang i dessa tider då flickor och kvinnors rättigheter riskerar att utmanas på riktigt i Sverige. Ett lokalt engagemang kan göra mycket, även om jag gärna ser att hela mitt parti driver frågorna även på nationell nivå, säger Sophia Jarl i ett pressmeddelande.

Astronauten Christer Fuglesang, Gefle Dagblands chefredaktör och ansvariga utgivare Anna Gullberg och Per Westerberg, tidigare talman i riksdagen, är andra namn som också kommer att bära uppdraget som ambassadörer under 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.