Foto: Niklas Luks

Stenkastning mot räddningstjänsten

Uppdaterad
Publicerad

Skulle släcka brinnande moped. Senare brann även en bil.

Räddningtjänsten hade larmats om en moped som brann vid en lekplats på Timmermansgatan. Vid platsen fanns ett gäng ungdomar som uppträdde stökigt enligt räddningstjänsten. Polisen höll för tillfället på med andra ärenden och kunde inte åka med på utryckningen till att börja med.

Under släckningsarbetet började någon eller några i gänget kasta sten mot brandmännen. En sten ska ha varit nära att träffa en brandman. Räddningstjänsten larmade då polisen som skickade några bilar.

Vid midnatt hade situationen lugnat ner sig. En anmälan om försökt till våld mot tjänsteman är upprättad men det finns inga misstänkta.

Bilbrand vid Hageby centrum

Knappt en timme senare kom nytt larm från Hageby. Nu brann det i en bil på parkeringen vid gallerian. Där kunde dock räddningstjänsten arbeta ostört.

– I det här fallet har vi några namn att jobba med. Men det är ingen som är skäligen misstänkt, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl hos polisen.

En person har nämnt två andra personer; en namngiven och en inte namngiven, som ska ha funnits på platsen, för en väktare som skickat uppgifterna vidare till polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.