Foto: SVT

Stjernkvist: Tråkigt, men ett rimligt beslut

Uppdaterad
Publicerad

Lars Stjernkvist (S) tror dock inte att Aida Hadzialics avgång kommer att få några politiska konsekvenser.

– Den spontana reaktionen är naturligtvis att det är väldigt tråkigt. Med reservation för att man inte känner till alla omständigheter verkar det vara en fullt rimlig slutsats som hon har dragit. Det är ingen tvekan om att hon har gjort fel, säger Lars Stjernkvist, tidigare partisekreterare för Socialdemokraterna, numera kommunalråd i Norrköping.

Lars Stjernkvist lyfter fram Aida Hadzialic som ett av de statsråd som har utvecklats mest och gjort en stark insats regeringen. Men han tror ändå inte att avhoppet kommer att få några större konsekvenser för Stefan Löfvens regering.

Aida Hadzialic och rattfyllan

– Det kommer inte att få några konsekvenser rent politiskt. Både erfarenheten och förnuftet säger det, eftersom människor kan skilja på personliga tragedier och politiska händelser, säger Lars Stjernkvist.

Att hon i det här läget väljer att avgå tror han ökar hennes chanser att komma tillbaka i framtiden.

– I sådana här situationer verkar det som att ju yngre och ju mer oerfaren du är desto lägre är toleransnivån. Det beror självklart på om man har hunnit bygga upp ett stort förtroendekapital. Förhoppningsvis har man då större möjligheter att komma tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Aida Hadzialic och rattfyllan

Mer i ämnet