Foto: Niklas Luks

Stort bråk i centrala Norrköping – fem anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer fick föras till sjukhus efter ett stort bråk i centrala Norrköping under söndagen. Fem personer har gripits och polisen rubricerar händelserna som försök till mord och grov misshandel.

Strax efter klockan 18 larmades polisen till stadsdelen Östantill i centrala Norrköping. Flera personer som hamnat i bråk ska ha ha slagit varandra med någon form av tillhyggen.

– Det är rörigt på platsen och vi har sju-åtta patruller på plats, det kan vara så att vi har flera brottsplatser, sade Anneli Johnsson Hammo på polisens ledningscentral i Östergötland, till SVT Nyheter under kvällen.

Enligt en bulletin från Region Östergötland har två män behandlats på sjukhuset för knivskador. En är i 17-årsåldern och en i 30-årsåldern och båda var lindrigt skadade. Mannen i 30-årsåldern kommer att stanna kvar över natten för observation, uppger sjukhuset.

Flera skadade

Polisen vet inte exakt hur många som är inblandade men uppgav i ett första skede att minst tre personer har gripits, misstänkta för olika brott. Senare framkom att totalt fem personer gripits.

Minst lika många har förts till sjukhus. Skadeläget är ännu oklart.

– Vi är även på plats på sjukhuset och håller förhör. Det kan röra sig om både lindrigare och allvarliga skador.

Vilken typ av tillhyggen som använts i samband med bråket vill Anneli Johnsson Hammo inte gå in på.

Hon säger att slagsmål ska ha uppstått på flera håll i centrala Norrköping. Minst två platser har spärrats för teknisk undersökning. Vad som är upprinnelsen till bråket eller om de inblandade tillhör någon särskild gruppering kan polisen inte inte uttala sig om.

En anmälan om grov misshandel har gjordes till en början. Polisen har nu gått ut med att även försök till mord är en aktuell brottsrubricering som rör händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.