Foto: STV Östnytt

Terbunja besöker Skäggetorp

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Naim Terbunja besöker i kväll allaktivitetshuset i Skäggetorp, för att prata med ungdomar om boxning och vikten av att ha målsättningar i livet.

– Meningen är att ställa upp för dem unga, jag tror kanske att många av dem ser sig själva som tuffa och därför tänkte jag att de skulle få pröva på boxning, säger Naim Terbunja.

OS boxaren har en mängd vinster på sin meritlista 2002-2008 och 2010 tog han SM-guld i boxning. 2009 avstod han SM, för att istället vinna NY Golden Gloves och National Golden Gloves i USA. Nu vill han inspirera ungdomarna i Skäggetorp och värva fler till sporten.

– Jag tror att boxning kan leda dem på rätt väg. Jag har hållit på med flera olika sporter men den disciplin man lär sig genom boxning är unik, säger Naim Terbunja.

Förhoppningen är nu att starta upp en verksamhet med boxning några gånger i veckan i Skäggetorp säger han.

– Boxningen har betytt mycket för mig och jag ska berätta hur jag har tänkt i min karriär, kanske det kan smitta av sig till de unga i Skäggetorp, avslutar Terbunja.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.