Tiggare slogs i kyrkans matsal

Uppdaterad
Publicerad

När torsdagslunchen skulle serveras hos Stadsmissionen i Johanneskyrkan i Linköping utbröt fullt slagsmål mellan EU-migranterna. Polisen larmades och fyra patruller skickades till bråket.

Totalt handlade det om ett 30-tal EU-migranter som varit inblandade. Bråket ska ha börjat i matkön, men orsaken är enligt polisen oklar. Enligt uppgifter kastades det mat och porslin och en del av inredningen skadades.

– Vi äter i kyrkan varje dag. I dag kom det dit en annan grupp. Jag fick en stol i ryggen och nu har jag väldigt ont, säger Vasile Tudoreci till Corren.se.

Tiggarnas situation

Polisen säger till tidningen att det är spänt mellan olika grupper av EU-migranter i staden.

– Vi har haft flera incidenter, men ingen där så här många har varit inblandade. Det brukar vara några få som bråkar med varandra och oftast handlar det om platser, att någon sitter för nära eller så, säger Thomas Agnevik, presstalesman hos Östgötapolisen.

Stadsmissionen kommer att hålla severingen stängd resten av torsdagen och hela fredagen.

– Men på måndag har vi öppet som vanligt. I övrigt har jag inga kommentarer till händelsen, säger Elin Sjögedahl, projektledare hos Stadsmissionen till SVT Östnytt.

En anmälan om skadegörelse har upprättats hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tiggarnas situation

Mer i ämnet