Foto: Björn Persson

Två begärs häktade efter storbråk

Uppdaterad
Publicerad

Två män med kopplingar till ett kriminellt MC-gäng – 23 och 27 år gamla – begärs nu häktade efter förra veckans storbråk i stadsdelen Norr i Norrköping.

Det var vid 13.30-tiden på onsdagen den 22 oktober som polisen larmades till ett bråk med flera inblandande personer i området kring Luntgatan-Vattengatan. När polisen kom till platsen hittade man en skadad man i 30-årsåldern som fördes till sjukhus.

Någon form av tillhygge ska ha använts vid bråket och ärendet rubricerades av polisen som grov misshandel. Den 23-årige mannen anhölls på onsdagskvällen i sin frånvaro.

Greps och anhölls

Dagen efter misshandeln gjorde polisen en husrannsakan på en adress i stadsdelen Haga och på fredagen greps och anhölls den 27-årige mannen som misstänkt för grov misshandel.

På måndagen kunde så den 23-årige mannen gripas och anhållas som misstänkt för den grova misshandeln. Båda männen är sedan tidigare kända av polisen och har kopplingar till ett kriminellt MC-gäng.

”Mycket känsligt läge”

Vice chefsåklagare Mats Näkne håller i ärendet och är mycket fåordig.

– Jag kan absolut inte berätta något om det här. Vi är inne i ett mycket känsligt läge i utredningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.