Foto: Arkivbild

Utländskt kött styckades på natten

Uppdaterad
Publicerad

Gothemsgården styckade irländska lamm i smyg på nätterna och svenska lamm på dagen. Det hävdar en före detta anställd på bolagets slakteri.

– Då hann de få undan allt irländskt kött innan Livsmedelsverket kom, säger den före detta anställde personen till Aftonbladet.

I början på veckan kom uppgifterna om att företaget Gothemsgården och Gotlands K&D misstänks för att ha sålt utländskt kött som svenskt och kravmärkt kött.

Gotländskt på dagen

Enligt en tidigare anställd så styckades svenskt kött på dagen och irländska lamm på natten på företaget slakteri Gothemsgården.

– Styckarna klev upp klockan två på nätterna och styckade lamm med irländsk stämpel. Då hann de få undan allt irländskt kött till dagen, så när Livsmedelsverket kom styckade de bara gotländska får, säger personen till Aftonbladet.

Nattslakt

Enligt vittnet ska detta ha skett ungefär tre gånger i veckan – vilket innebär att man styckade 120-140 irländska lamm i veckan.

Aftonbladet har inte fått tag i företaget för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.