Foto: Arkivbild/SVT

Vargattack på djurpark utreds ännu

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det precis ett år sedan vargar dödade en skötare på Kolmårdens djurpark. Och fortfarande är utredningen långt ifrån klar.

Skötaren var ensam i hägnet. Ingen såg vad som hände. Skötaren hade varit med vargarna sedan de var små, men plötsligt vände de sig emot henne.

– Det är en unik olycka och därför måste vi vara väldigt noga när vi samlar in material, förklarar kammaråklagare Jan-Olov Andersson som har hand om ärendet.

Arbetsmiljöärenden tar i allmänhet lång tid att utreda, men i det här fallet finns det inga tidigare erfarenheter att luta sig emot. Jan-Olov Andersson menar också att man har en skyldighet mot de anhöriga att vända på varje sten.

Utredarna håller fortfarande på med faktainsamling, men åklagaren vill inte berätta vad som återstår. Det kan dock dröja till slutet av året innan utredningen är klar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.