Vätternrundan ett tidigare år. Foto: TT

Vätternrundan bygger ut med nytt koncept

Publicerad

En ny lansering ska bli ”det häftigaste Vätternrundan har gjort på många år” med fokus på tävling, nya cykelgrenar och en ny generation cyklister.

– Det känns oerhört spännande, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell Johansson.

Det 300 kilometer långa motionsloppet räknas som världens största med 23.000 platser. Nu lanserar man ett nytt koncept – med fokus på tävling.

– Vi gör en storsatsning på nya cykelgrenar. Det heter Vättern bikegames, och innefattar stafettlopp och ett antal olika cykelgrenar, just för att göra mer tävling och uppvisning, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell Johansson.

”Blir ett helt nytt koncept”

Gunilla Brynell Johansson menar att cykelsporten hela tiden utvecklas. Den nya lanseringen ska möta de utvecklingar som sker inom cykelsporten, och möta önskemål från deltagarna. Och inte minst för att locka yngre cykelentusiaster.

– Vi har en vision att få fler att vilja cykla, och vi kollar på olika typer av trender som finns. Vi vill få fler att upptäcka cykeln som ett medel för att ta sig fram, men också att tävla med, säger Gunilla Brynell Johansson.

Det blir alltså ett helt nytt lopp?

– Det blir ett helt nytt koncept. Det en helt ny anläggning där vi erbjuder deltagarna att tävla på ett helt annat sätt.

Det nya konceptet lanserades i Motala under lördagsförmiddagen.

– Det känns oerhört spännande, säger Gunilla Brynell Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.