Vilfred Landstedt från Ödeshög har stenkoll på Mellon. Foto: Jenny Videll/SVT

Mellomästaren Vilfred tillbaka: ”Jag är så himla taggad”

Uppdaterad
Publicerad

I Ödeshög i södra Östergötland bor en riktig schlagerfantast. 12-åriga Vilfred Landstedt kan sjunga låtar från Melodifestivalen från 1958 och framåt.

Vilfred har själv suttit i publiken flera gånger och har även träffat Christer Björkman. Nu på lördag kommer han att sitta klistrad framför tv:n inför festivalens första deltävling. Han klär gärna upp sig inför evenemanget.

Då åker den silvriga flugan eller kanske den knallröda fjäderboan fram ur byrålådan.

– Jag är så himla taggad nu inför Mello, säger Vilfred Landstedt.

Följ med hem till Vilfred där han framför ”Det börjar verka kärlek banne mig

Tippar första deltävlingen

Vilfred Landstedt är ovanligt insatt i deltävlingarna och vilka artister som ska vara med. Och utifrån sin egen känsla, men också genom att analysera tidigare års resultat tippar han hur det kommer att gå på lördag.

Succé under Allsång på Skansen

Men Vilfred är inte bara åskådare. Han framför gärna sångerna, både de senaste låtarna och de gamla klassikerna. I somras gjorde han succé i Allsång på Skansen.

Ett livslångt intresse

Intresset för Melodifestivalen föddes redan 2006, då Vilfred såg Lordi framföra ”Hard Rock Hallelujah”. Då var han två år.

Han kan memorera ett stort antal låtar och har sitt ovanligt goda ljudminne att tacka för det.

”Allting får vara med”

För Vilfred är det bästa med melodifestivalen att det rymmer så mycket i det programmet.

– Det är så brett i melodifestivalen. Man behöver inte vara jättebra, man kan vara lite hursomhelst. Allting får vara med liksom, säger Vilfred.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.