13 stora Malmöföretag sponsrar FC Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

FC Rosengård har skrivit sponsoravtal med tretton stora Malmöföretag. ”Den mest hållbara satsning som gjorts på damfotboll”, säger klubbdirektören.

Det handlar om ett treårsavtal värt 21 miljoner kronor. 13 välkända företag i Malmö står bakom.

– Det är den mest hållbara satsning som gjorts i Sverige på damfotboll, säger klubbdirektör Klas Tjebbes.

FC Rosengård har tidigare förlitat sig på sponsoravtal från några få företag. I och med det nya sponsorpaktetet, som arbetats fram under hösten, får klubben ett bättre ekonomiskt utgångläge de närmaste åren.

”Vill bygga samhället”

– Det här visar att samhället och marknaden tror på det vi håller på med. Det betyder inte att vi kan luta oss tillbaka, men vi tror på att det finns ett ökat intresse att också bygga samhället, inte bara vinna att fotbollsmatcher, säger Klas Tjebbes.

Karin Jarl-Månsson, vd på Eon, säger att FC Rosengård är en förening man delar många värderingar med.

– De har ett jättestort samhällsengagemeng och det betyder jättemycket för oss när vi går in i det här samarbetet, säger Jarl-Månsson.

Längre kontrakt

För den sportsliga verksamheten kan tillskottet innebära att man framöver kan satsa på att binda upp spelarna på längre kontrakt.

– Det är en trygghet att vi har de pengarna under tre år framöver. Det ger oss en liten annan grund att stå på, säger Therese Sjögran, sportchef.

Företagen som sponsrar FC Rosengård

IT-företaget Sigma, Victoria Park, kommunala fastighetsbolaget MKB, kraftbolaget Eon, Byggnadsfirman Otto Magnusson, bolåneinstitutet SBAB, System Verification, fastighetsbolaget Wihlborgs, HSB Malmö, Swedbank, AKEA, byggföretaget Swerock samt Parkering Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.