Malmö växer – nya lägenheter byggs i vår. Foto: TT/arkiv

148 nya lägenheter på gång i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

101 nya lägenheter ska byggas i Hyllie och 47 i Sorgenfri i Malmö.

Det är stor bostadsbrist i Sverige och enligt Boverket behöver det byggas 710.000 nya bostäder på tio år. I Malmö kommer det under våren att byggas 101 hyrslägenheter i Hyllie och 47 i Sorgenfri.

– Byggkranarna kommer snart att trängas i Sorgenfri, som ska knyta ihop Malmös östra delar med centrum. Det här är en viktig etapp i arbetet med att bygga en tät, grön och blandad stad, säger Anders Törnblad, vice ordförande i tekniska nämnden i Malmö.

Det är Riksbyggen i samarbete med Veidekke som ska att bygga 47 hyresrätter i kvarteret Passagen i Sorgenfri. Inflyttningen beräknas till våren 2018.

Växer så det knakar

Hyllie är en stadsdel som växer och tillgången till bra kommunikationer och närheten till Köpenhamn lockar. Här ska NCC tillsammans med Bonava bygga 101 hyreslägenheter i vår. Inflyttningen är beräknad till hösten 2018.

–  Det här är ett gediget bostadsprojekt med höga arkitektoniska kvaliteter i kombination med ett bra hållbarhetstänk, hela fastigheten kommer att bli Svanenmärkt, säger Louise Palm, affärschef NCC Building som tillsammans med Bonava ska bygga de 101 lägenheterna i Hyllie.

I hela landet kommer det att påbörjas 64 000 bostäder i år och 67 000 nästa år, enligt Boverkets prognos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.