15 års fängelse för strypmord på hustrun

Uppdaterad
Publicerad

Hon planerade att skilja sig från mannen – då ströp han henne. En 36-årig man döms till ett långt fängelsestraff för mordet på sin hustru i Arlöv.

Det var den 31 maj tidigare i år som den 46-åriga kvinnan mördades i sitt hem. Maken slog henne med ett knytnävsslag i ansiktet och berövade hustrun livet genom strypning, enligt tingsrättens dom.

Misstankarna om att något inträffat uppstod först dagen därpå då kvinnan inte kom till sin arbetsplats. När kvinnan hittades i lägenheten fanns tydliga tecken på att hon utsatts för våldsbrott.

Den 36-åriga maken blev snabbt misstänkt för brottet och anhölls inledningsvis i sin frånvaro, för att dagarna därpå häktas i sin utevaro. Drygt tre veckor efter händelsen kunde han gripas av polis i Danmark.

Mannen har nekat till mordanklagelserna, men har erkänt att han under kort tid tagit stryptag på kvinnan.

Tingsrätten anser det bevisat – bland annat genom telefonavlyssning – att mannen befunnit sig i lägenheten vid tidpunkten för brottet. Dessutom pekar teknisk bevisning på att mannen dödat kvinnan.

Mannen döms till 15 års fängelse. Han ska dessutom betala ett större skadestånd till kvinnans anhöriga. Mannen ska dessutom utvisas ur riket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.