Tre anhållna för Skurupsmordet

Uppdaterad
Publicerad

De två män som hämtats till förhör tidigare under dagen har också anhållits, uppger Skånepolisen. De båda männen är på sannolika skäl misstänkta för mord och är 30 respektive 28 år gamla.

Det var vid halv fem på lördagseftermiddagen som polisen fick samtal om ett bråk utomhus i närheten av järnvägsstationen i Skurup. Flera polispatruller och ambulans skickade till platsen och när de kom fram hittades en 36-årig man avliden på marken.

– Vi höll ett tjugotal förhör som bland annat ledde till att en person blev synnerligen intresant för oss, säger Ewa-Gun Westford, informatör vid Skånepolisen till Sydnytt.

27-åringen är hemmahörande i Skurup och hämtades in sent under lördagskvällen. Efter förhör under natten anhölls han på sannolika skäl för mord tidigt under söndagsmorgonen. Polisen anser sig utifrån förhören veta att den misstänkte inte var ensam, ytterligare två män som hämtats till förhör tidigare under dagen har nu också anhållits, uppger Skånepolisen.

Rättsmedicinsk undersökning väntar

Polisen kommer också att göra husrannsakningar och det 36-åriga offrets kropp ska genomgå rättsmedicinsk undersökning i Lund. Vilket tillhygge som använts vid dödsmisshandeln vet polisen inte ännu.

–  Det förekommer uppgifter om järnrör, yxor och knivar. Men vi vet inte vad det var, kroppen var illa tilltygad men vad det var för tillhygge kan jag inte säga.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.