Foto: TT

360 julgranar stals i Löberöd

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot onsdagen stals 360 julgranar från ett lager vid Löberöds slott.

Kungsgranarna  som tjuvarna tog är värda 200 000 kronor och förvarades oskyddade vid ett lager utomhus, skriver Skånska Dagbladet.

Granförsäljaren Christer Schild berättar för SVT Nyheter Skåne att han upptäckte stölden när han skulle hämta lite granris.

– Jag höll på att få en chock när jag såg att det var tomt. Jag stod handfallen, det var ett riktigt slag. Vi hade sågat till dem och skulle börja sälja dem den 11:e december, säger Christer.

”Trodde att jag skojade”

Han har sålt julgranar på Norra Fäladstorget i Lund i 50 år och har aldrig varit med om något liknande. Bara 55 av kungsgranarna fanns kvar efter stölden.

– Att det försvinner en och en får man räkna med överallt, men inte så pass många. Jag ringde till min son och svärson och berättade att tjuvarna hade tagit alla granar, men de trodde att jag skojade, säger Christer.

Christer tror att de stulna granarna kommer säljas vidare i antingen Göteborg eller Stockholm. De importerades från Danmark, och Christer kommer få ersättningsgranar därifrån.

– De hjälpte mig i Danmark, och fixade fram hälften. Så när vi har sålt dem kan vi få ihop till skulden för de andra granarna, säger Christer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.