4000 namn i protest mot färdtjänsten

Uppdaterad
Publicerad

Över 4000 Vellingebor krävde idag en folkomröstning för att avbryta Region Skånes uppdrag att sköta färdtjänsten i kommunen.

Flera handikapporganisationer lämnade över namnlistor till de ansvariga politikerna som lovade förändring men inte säkert att man skulle avbryta samarbetet med Skånetrafiken.

En delegation bestående av en gravt synskadad, en rörelsehindrad och en representant för utvecklingsstörda barn lämnade idag över listorna till de imponerade politikerna som aldrig tidigare sett ett liknande engagemang.

Färdtjänst i Skåne

– Vi måste försöka komma ur detta kommenterade Carina Wutzler (M) som av många bedöms som Vellinges nästa kommunalråd och som tillsammans med omsorgsnämndens ordförande Anna Mannfalk (M) var den som var målet för dagens uppvaktning.

Lättad efter mötet

Pressad på vad detta innebär ville hon bara utlova att det skulle bli ordentliga förbättringar, men om Region Skåne skulle vara med efter dessa förändringar ville hon idag inte sia om.

Synskadade Emily Horning var mycket lättad efter mötet och trodde, liksom de handikappades ordförande i Vellinge Lennart Andersson och Barbro Westerlund som företräder utvecklingsstörda barn, inte att det skulle gå så långt att en folkomröstning verkligen behövs.

– Fast jag vill nog vänta med att vara tydlig och med en slutlig bedömning, eftersom vi inte fick några konkreta besked om hur och när dessa förändringar skulle komma till stånd.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Färdtjänst i Skåne

Mer i ämnet