Arkivbild Foto: Jessica Gow / TT

76-årig kvinna inlåst på kyrkotoalett

Uppdaterad
Publicerad

Den 76-åriga kvinnan hade gått till kyrkogården för att lägga blommor på sin makes grav, men kom inte tillbaka till hemmet under dagen. Strax före klockan fem på morgonen hittade polisen henne – inlåst på kyrkans toalett. Ingen hade hört hur hon bankade på dörren.

När den 76-åriga kvinnan inte kom tillbaka från sin promenad till kyrkogården började hennes barn ana oråd. Under söndagskvällen upprättade polisen en anmälan om försvunnen person. Tidigt på morgonen hittades hon inlåst på toaletten. Där hade hon suttit 15 timmar, skriver Skånska Dagbladet.

– Det är tur att det är en riktig krutgumma, annars hade det nog slutat riktigt illa, säger kvinnans son till SVT Nyheter Skåne.

Letade överallt

Ett stort polispådrag letade efter kvinnan med hundar under natten. Även kvinnans barn letade efter henne både i och utanför kyrkan. Trots många inblandade kunde ingen höra hur hon bankade på dörren, eftersom ett större utrymme och ytterligare en dörr skärmar av toaletten från resten av kyrkan, berättar Peter Magnusson, kyrkogårdschef i Eslöv.

– Det fanns inte en chans att höra henne, säger han.

Kyrkan överväger nu att låsa den offentliga toaletten, en åtgärd som han tror skulle väcka kritik från besökarna.

– Men vi kan inte riskera detta, vi har haft mycket skadegörelse och nu var låset fördärvat. Toaletten används kontinuerligt av kyrkogårdsbesökare, vi har många besökare som bor i Malmö eller ännu längre ifrån.

Kvinnan som också har diabetes var utan mediciner på toaletten. Hon är omtumlad efter händelsen och vilar nu ut.

– Hon är trött och behöver vila. Det var tur att vasken var på insidan så att hon hade vatten att dricka, annars hade det kunnat gå illa, säger henne son.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.