På Konsultgatan uppstod en nödsituation och polisen sköt djuret till döds. Foto: Fritz Schibli

Kviga stångade polisman – dödades i nödvärn

Uppdaterad
Publicerad

En aggressiv kviga attackerade flera människor och polis i centrala Malmö. Polisen sköt djuret till döds efter en nödsituation på Konsultgatan.

Flera personer larmade vid 17.30-tiden till polisen om en lösspringade kviga vid Annetorpsvägen. Kvigan rörde sig på Pildammsvägen ner mot centrala delarna av Malmö. Polisen åkte till platsen för att försöka fånga in kviga och samtidigt dirigera om trafiken.

Enligt polisen var kvigan extremt pressad och aggressiv. Flera människor blev attackerade och polisen uppmanade människor som rörde sig i området att inte närma sig kviga.

Under tiden som kviga befann sig i trafiken stångade och sparkade den på flera bilar.

Attackerade en polisman

På Konsultgatan uppstod en nödsituation när djuret gick till attack mot både allmänhet och polis.

– Ingen person ska ha blivit skadad. Vi har fått koncentrera oss på att minimera skadorna som kunde uppkomma. Den gick till attack mot polisen som såg sig tvingad att skjuta och avliva den, säger Maya Forstenius, pressinformatör hos Skånepolisen.

Polisen har varit i kontakt med en person som på något sätt är ansvarig för djuret, som hade lyckats rymma från en lantbruksmässa.

Kvigan är nu bortforslad från dödsplatsen.

Fotnot: Inledningvis uppgavs djuret vara en ko, men senare har det framkommit att det var en kviga av rasen limousin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.