20 september sköts en man vid den gamla pipfabriken i Hyllstofta. Foto: Heléne Bengtsson

Bandidosmän gripna för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två män har gripits för delaktighet i mordförsöket i Hyllstofta i september.

Männen greps i mc-gänget Bandidos lokaler under onsdagen.

Enligt Helsingborgs Dagblad är männen misstänkta för delaktighet i ett mordförsök mot en ledare i ett konkurrerande mc-gäng i september i år.

– Vi kan bara säga att två män har gripits under onsdagseftermiddagen på Planteringsvägen i Helsingborg. Efter beslut av åklagare har de anhållits på sannolika skäl misstänkta för stämpling till mord samt mordförsök, säger Skånepolisens informatör Linda Pleym till Kvällsposten.

Tidigare i veckan greps tre män.  häktades för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han greps i samband med tillslaget mot det gamla sockerbruket i Hasslarp i måndags.

Totalt är nu fem personer gripna i utredningen som förutom mordförsöket omfattar förberedelse till mord. Utredningen antar att gärningarna är en del av en uppgörelse mellan mc-klubbarna Bandidos och Rock Machine.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.