300 barn åt gången sjunger inövade körsånger på Malmö Live Foto: Helena Bohm Nilsson

Barnkörer intar Malmö Live

Uppdaterad
Publicerad

3.000 andraklassare i Malmö ska stå på Malmö Lives scen och sjunga i Tvåornas kör under året. Igår var det premiärnerver som gällde för 300 av dem, men det blev en bejublad föreställning.

– Det är spännande att få sjunga på scenen, säger Ali Sabbah från Tvåornas kör och får medhåll av sina körkompisar Moran Kadr och Agon Zymeri. Men också lite nervöst.

– Lite läskigt också, säger också Stella Viking.

 3000 andraklassare ha stått på Malmö Lives scen när året är slut och inför kvällens konsert e det mycket pirr i magen bland deltagarna men de har trogna påhejare i publiken. Salen är fylld av familj, vänner och lärare.

Tvåorna har övat både i skolan och hemma på sånger och rörelser. Foto: Helena Bohm Nilsson

– Vi gör detta som en del av Kulturskolans arbete med att bygga samman Malmö, säger Magnus Ekwall som är enhetschef på Kulturskolan och som fick idén att låta alla Malmös andraklassare få lära sig samma sånger och rörelser och till sist få stå på scen tillsammans, 300 åt gången.

– Man använder musikens kraft och genom att låta barn från olika delar av staden träffas och sjunga och ha konserter tillsammans så blandar man hela Malmö och det är stolta barn och stolta föräldrar,säger Magnus Ekwall.

Tränat både hemma och i skolan

– Vi har kollat när de andra sjunger men också tränat med lärare från Kulturskolan, säger Julia Trings Magnusson.

Och Miran Kadr har lärt sig både texter och rörelser till alla 11 sångerna.

– Jag har sjungit hemma också med mamma och pappa, säger han.

Och på frågan vilken låt som är den bästa får man 11 olika svar men en låt höjer sig lite över de andra tycker Maja Evelina Alexander

– Vi är i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.