Foto: Gösta Backlund

Bilen har bärgats ur kanalen i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En bil har kört ner i kanalen i närheten av Drottningtorget i Malmö.

– Enligt uppgift ska det vara två personer och vi har bara hittat en, säger Paul Bjurehag, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.

Räddningstjänsten är på plats med dykare.

– Bilen ligger långt ner i dyn så vi behöver en kran för att lyfta upp den och se om det är fler personer i den, säger Paul Bjurehag.

Ingen mer person

Vid 18-tiden var kranbilen på plats redo för att lyfta upp bilen. Men när den väl var uppe verkade det inte vara någon person i den.

– Det verkar inte vara några fler personer där, men dykarna gör en sista koll nu i vattnet där bilen låg, säger Paul Bjurehag.

Någon mer person kunde inte hittas.

Förd till sjukhus

SVT:s reporter på plats bevittnade då dykare fick upp en person ur kanalen.

– En person är uppe och förd till sjukhus i ambulans. Skadeläget är oklart, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

Bilen har kört ner i kanalen mellan järnvägsspåren och Drottningtorget i centrala Malmö.

 – Det pågår en räddningsinsats. Vi är där tillsammans med räddningstjänst och ambulans, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.

Larmet kom in till polisen klockan 16.42.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.