I videon berättar regionkoordinatorn mot människohandel, Elin Eklöf, om vad hon tror är orsaken till att så få sexköpare söker hjälp. Foto: SVT / arkivbild

Bordell avslöjad i Malmölägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Sedan grannar slagit larm om en ström av manliga besökare till en lägenhet avslöjades det att lägenheten var en bordell.

Allt började med att sju kvinnor plötsligt flyttade in i den kvinnliga hyresgästens lägenhet. När sedan alltfler okända män började besöka lägenheten för korta besök, anade grannarna oråd, skriver Hem och Hyra.

Misstankarna att det rörde sig om sexköpare förstärktes av att grannarna såg  kvinnorna räkna pengar på balkongen.

Fastighetsbolaget Heimstaden kontaktade polisen som efter en tids spaning kunde avslöja att kvinnorna bedrev en bordell i lägenheten.

Kvinnan som står på lägenheten hotas nu av uppsägning med argumentet att det har begåtts brott där, samt att hon har hyrt ut lägenheten i andra hand utan att be om lov.

Det blir upp till hyresnämnden att avgöra om kvinnan ska vräkas eller ej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.