Foto: Arkiv.

Två gripna misstänkta för grov mordbrand i Tomelilla

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades till en brand på ett HVB-hem på Fabriksgatan i Tomelilla vid 8-tiden på söndagsmorgonen.

På plats konstaterade räddningspersonalen bland annat att en papperskorg brann och uppgifter framkom om att en eller flera ungdomar skulle ha orsakat branden.

Polisen stoppade kort därpå ett tåg i närheten av Tomelilla och grep två misstänkta personer. De gripna männen är 15 år respektive 17 år. Tågstoppet hävdes klockan 09.19.

Efteråt har det konstaterats att två bränder har anlagts i ett rum i byggnaden som i sin tur har orsakat en smält papperskorg, brännmärken på bord och golv samt rökskador i byggnaden.

– Minst en av de två gripna bor själv på boendet. Nu kommer de att höras och sedan är det upp till åklagaren om de ska anhållas eller inte, säger Fredrik Bratt, polisens presstalesman till SVT Nyheter Skåne.

Händelsen har inneburit fara för samtliga personer i anläggningen och det har funnits en spridningsrisk. Därav rubriceras ärendet som grov mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.