Foto: SVT

Busschaufför misstänkt för dödsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Den chaufför som satt bakom ratten då en buss körde rakt in en folksamling i Lund på fredagskvällen har nu förhörts av polis.

Mannen, som är i 60-årsåldern, misstänks för vållande till annans död, vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

– Vi har förhört honom, och kommer göra så igen. Vi ska även prata med vittnen som fanns på platsen, säger Nils Norling på Skånepolisen.

Buss skenade i Lund

Går inte in på detaljer

Vad chauffören själv berättat om händelsen, då en man i 65-årsåldern omkom och tre personer skadades, vill polisen inte uttala sig om.

– Vi går inte in på några detaljer i det här läget, säger Nils Norling.

Enligt uppgift skall olyckan ha inträffat då chauffören på okänt sätt tappar kontrollen på fordonet, skriver polisen på sin hemsida.

Bussen ska undersökas

Bussen är nu tagen i beslag av polisen och ska genomgå en teknisk undersökning.

Bland de tre personerna som skadats in samband med olyckan är två av dem lindringt skadade och en har skador som klassas som allvarliga men inte livshotande, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Buss skenade i Lund

Mer i ämnet