Krokodilen Kajsa som hittades i ett växthus togs om hand av Djurambulansen i Skåne. Foto: Länsstyrelsen Skåne

Djurambulans saknade tillstånd

Publicerad

Djurambulansen i Skåne, som opererar från Höganäs, utreds för trafikbrott. Enligt tre anmälningar har företaget bedrivit yrkesmässig trafik utan erforderliga trafiktillstånd.

Djurambulansen har i dag avtal med bland andra polisen. Enligt Transportstyrelsen krävs yrkestrafiktillstånd för företagets djurtransporter.

Men, understryker polisen på sin hemsida, frågan är svårbedömd. Inga liknande fall har prövats i domstol.

Polismyndigheten har därför inlett en förundersökning om olaga yrkesmässig trafik. Utfallet kan påverka hur avtalet med polisen ska tillämpas. Sedan januari i år har företaget yrkestrafiktillstånd för sammanlagt tio fordon.

Tog hand om Kajsa

Det var Djurambulansen i Skåne som tog hand om den två meter långa nilkrokodilen Kajsa som hittades i ett växthus i Malmö.

Hon transporterades därefter vidare i en specialkonstruerad låda till krokodilfarmen The Crocodiles of the World i Oxfordshire i södra England.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.