Foto: News Öresund

Efter attacken i Berlin – dansk polis skärper säkerheten

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kommer de närmaste dagarna att öka närvaron och skärpa säkerheten vid de danska julmarknaderna i Köpenhamn och på gatorna kring Ströget. Det rapporterar danska medier på tisdagen.

Som en direkt följd av attacken mot en julmarknad i Berlin på måndagskvällen, höjer nu Köpenhamnspolisen säkerheten i huvudstaden. Framför allt kring julmarknader och på gatorna kring Ströget. Det skriver Berlingske Tidene på tisdagen.

– Vi försöker att skapa lite trygghet. Det betyder att flera patrullerande poliser kommer att synas vid marknader och på gatorna, säger Mads Jensen, Köpenhamnspolisens kommunikationschef, till danska TV 2 Lorry.

Attentat i Berlin 2016

Hur stor förstärkning har ni gjort?

– Det säger vi inte, säger Mads Jensen, till SVT Nyheter Skåne, och hänvisar till Köpenhamnspolisens twitterkonto för alla som vill hålla sig uppdaterade.

Hotbilden oklar

Det är fortfarande oklart om Köpenhamnspolisens beslut om ökad säkerhet beror på om det föreligger något konkret hot mot Köpenhamn eller inte.

Polisens kommunikationschef säger samtidigt att det är den danska säkerhetspolisens bedömning som ligger till grund för beslutet.

SVT Nyheter har sökt den danska säkerhetspolisens presstjänst för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attentat i Berlin 2016

Mer i ämnet