Foto: privat

Emin hittade glasskärva i knäckebrödet: ”Man blir chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Emin Altun från Hässleholm fick en minst sagt otrevlig överraskning till frukost. I sin knäckebrödsmacka hittade han en glasskärva. – Man blir chockad, den ska ju inte vara där, säger han.

Morgonstund hade inte guld i mun för 26-årige Emin Altun i morse när han skulle äta frukost. När han tog en tugga från sin smörgås, ett Wasaknäcke med kanel, fick han lite av en chock.

– Jag började tugga kände jag något som stack i munnen och att det var något som inte stämde. Jag spottade ut brödet på tallriken och där hittade jag en glasskärva. Det var lite obehagligt, berättar Emin för SVT Nyheter.

– Man blir chockad, den ska ju inte vara där. Och det var ett helt oöppnat paket, jag öppnade det själv, fortsätter han.

”Barn kanske inte är lika uppmärksamma”

Emins syskon som hade tagit knäckebröd ut paketet slutade genast att att äta av det. Det var dock bara Emin som hittat glas i sitt kanelknäcke.

– Det var obehagligt. Det finns säkert barn som inte är lika uppmärksamma som jag och det kan ju vara farligt för dem.

Emin berättar att han försökt kontakta Wasa:s kundtjänst för att berätta om händelsen, men fick beskedet att återkomma under deras ordinarie öppettider.

De två övriga oöppnade paketen som hans syskon köpte i samband med paketet där det låg en glasbit i kommer de inte äta upp.

– Vi har lagt dem åt sidan och kommer att kasta dem. Det kan ju hamnat i de andra och man vill inte chansa, säger han.

Wasa: Det var inte vi

Wasabröds presskontakt Karin Schenström säger att hon har varit i kontakt med konsumenten och bett honom skicka in glasbiten för analys.

– Vi har en helt glasfri produktion. Ofta när det gäller glas så beror det på att konsumenten själv har tappat ett glas eller liknande hemma. Vi kan lätt se vilken typ av glas det är när vi får in glasbiten, och då brukar konsumenten komma ihåg vad som har hänt.

Hon säger sig bara känna till ett liknande fall tidigare.

– Vi fick in ett ärende för något år sedan. Då kunde vi bevisa att glasbiten inte kom från oss.

Men den förklaringen köper inte Emin Altun.

– Nej, glasbiten har legat inuti paketet. Paketet var oöppnat när jag tog den första brödbiten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.