En man har anhållits misstänkt för mordet på Köpmansgatan den 14 november Foto: Micke Nilsson

En man anhållen för mord på Seved i november

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för mord i stadsdelen Seved i Malmö i slutet av förra året, uppger Kvällsposten. Offret sköts ihjäl i en trappuppgång på Köpmansgatan.

Mannen som sköts var i 30-årsåldern och sköts till döds den 14 november förra året. Under tisdagen kunde en man gripas för mordet, uppger Kvällsposten.

– Det stämmer, vi har gjort en insats idag som har inneburit att den här mannen som var anhållen i sin frånvaro nu har frihetsberövats, säger Lars Förstell, informatör på polisen till SVT Nyheter Skåne.

Flera husrannsakningar

Insatsen genomfördes på flera olika adresser runt om i Malmö.

– Det var en planerad insats som startade i morse och som pågått under hela dagen, vi har gjort ett antal husrannsakningar i det här ärendet som innebar att den här mannen kunde gripas. 

Känd sedan tidigare

Den misstänkte mannen förekommer enligt Kvällsposten sedan tidigare i flera polisutredningar, misstänkt bland annat för misshandel, olaga hot, narkotikabrott och olovlig körning. Han ska också ha åtalats för att ha hotat slänga ut en kvinna från en balkong. Malmö tingsrätt ska vid två tillfällen tidigare ha kallat mannen till förhandling utan att han dykt upp, skriver tidningen.

– Jag vill inte gå in på några detaljer kring det, säger Lars Förstell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.