Foto: Mikael Nilsson

18-åring skjuten i Malmö – vårdas för allvarliga skador

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man sköts med flera skott på Munkhättegatan i Malmö på lördagskvällen. Han vårdas nu på sjukhus för allvarliga, men inte livshotande skador.

Larmet kom till polisen klockan 19:47. När polisen ankom till Munkhättegatan i stadsdelen Lindängen i Malmö påträffades en skadad man vid en livsmedelsbutik.

– Han har misstänkta skottskador och förs till sjukhus, säger Johanna Persson vid polisens ledningscentral.

Det rör sig om en 18-åring som skottskadats i nedre delen av kroppen.

– Det rör sig om fler än ett skott, säger Johanna Persson.

Polisen skrev på sin hemsida sent på lördagskvällen att 18-åringen ska ha burit skyddsväst i samband med skjutningen.

Mannen anträffades i eller i närheten av en butik. Foto: Mikael Nilsson

18-åringen anträffades i, eller i närheten av, en livsmedelsbutik, men om han faktiskt ska ha skjutits på platsen är ännu inte fastslaget. Händelsen rubriceras initialt som försök till mord.

– Det är inte första gången det händer i det här området. Alla vet hur det ser ut här, det är kriminalitet och saker som händer. För några månader sedan sköt de en annan person här. Jag vet inget om de här killarna men jag ser dem komma och gå, säger ägaren till butiken där mannen anträffas till Kvällsposten.

Enligt uppgifter till tidningen ska den skottskadade mannen var känd av polisen sedan tidigare.

En man skjöts vid åttatiden på lördagskvällen i Lindängen Foto: Mikael Nilsson

Vårdas för allvarliga skador

Enligt polisen ska 18-åringen ha varit vaken och talbar när han fördes till sjukhus. Han vårdas nu för allvarliga, men inte livshotande skador, uppger Region Skånes pressjour för SVT.

Polisen har flera patruller på plats som undersöker brottsplatsen och genomför förhör med vittnen och målsägande på sjukhuset. Polisen söker på platsen med vapenhund.

Ett större område spärrades av i anslutning till platsen där 18-åringen påträffades, och polisen genomförde där en teknisk undersökning vid 22-tiden på kvällen. Strax före midnatt hade avspärrningarna hävts.

– Vi har ingen misstänkt eller gripen, säger Johanna Persson

Platsen för skottlossningen är på samma plats som en 30-åring sköts ihjäl i februari förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.