Skador efter explosionen på restaurangen i Landskrona. Foto: Thomas Friström

Handgranat exploderade på restaurang i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter midnatt, natten mot fredagen, skedde en mycket kraftig explosion i en restaurang i Landskrona.

– Bombgruppen har konstaterat att det är en handgranat som har exploderat, berättar Fredrik Bratt på polisens ledningscentral på fredagsmorgonen.

Explosionen inträffade runt 00.30 natten mot fredagen, i en pizzeria på Vasagatan i Landskrona. Flera närboende slog larm via 112. Polis och räddningstjänst skickades till platsen.

– Det finns någon iakttagelse, att man har sett en person lämna platsen, men det är inte speciellt detaljerat, sa Magnus Lefèvre, vakthavande befäl i polisregion Syd, till TT i natt.

Skadorna i pizzerian är mycket omfattande. Bland annat har flera fönsterrutor blivit utblåsta. Ingen person vistades dock i lokalen.

Ingen misstänkt

Under natten har bombgruppen och tekniker gått igenom lokalerna.

– Naturligtvis är det allvarligt att det nu visar sig att det handlar om en handgranat, säger Fredrik Bratt. Det är trots allt ett livsfarligt militärt vapen och hade någon vistats i restaurangen kunde utgången ha blivit mycket allvarlig.

Vittnen, närboende och restaurangens ägare har hörts.

– Men det finns ännu ingen frihetsberövad eller misstänkt, säger Fredrik Bratt.

Polisen känner inte heller till någon hotbild mot restaurangen. Utredningen har nu tagits över av polisen i Helsingborg. De rubricerar tills vidare händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.