Arkivbild. Foto: TT/ Stig-Åke Jönsson

Fallskärmsolycka i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

En man som skulle träna på en landningsmanöver fick föras till sjukhus med ambulans efter en misslyckad landningsmanöver på Everöds flygplats utanför Kristianstad.

– Personen som råkat ut för olyckan är förd till sjukhus med ambulans och klagade på smärta i rygg och nacke, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Olyckan skedde strax efter klockan två på söndagseftermiddagen på Everöds flygplats utanför Kristianstad.

– Det är en erfaren hoppare med över tusen hopp som tränade på en landningsmanöver där han ska flyga parallellt över marken, säger Tobias Hellmark, chefsinstruktör på fallskärmsklubben.

Polisen var strax efter tre fortfarande kvar på platsen. Mannen som utförde övningen fick föras till sjukhus med smärtor i rygg och nacke, men ska enligt fallskärmsklubben inte vara allvarligt skadad.

– Fötterna fastande i gräset och hann föll med rygg och huvud, men han mår bra och är kvar på sjukhuset, säger Tobias Hellmark.

Ingen ytterligare person ska ha ha skadats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.