Foto: SVT

Familj med baby översvämmades av vattenmassorna

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten ryckte under onsdagkvällen ut till Höllviken i Vellinge kommun för att evakuera en familj undan vattenmassorna. I huset fanns en nio månaders baby.

– Det var deras egen önskan att få hjälp att komma därifrån, säger insatschef Martin von Gertten.

Vattennivån har varit högt i området under dagen, uppemot 1,80 meter över normalståndet. Men på kvällen hade vattnet börjat sjunka undan.

– Det har varit påfrestningar på alla hamnar och längs kuststräckan här. Många hus och trädgårdar är översvämmade, säger Martin von Gertten på räddningstjänsten i Trelleborg.

I familjen finns en baby

En familj i Höllviken i Vellinge kommun kontaktade räddningstjänsten för att få hjälp att ta sig därifrån. Vägen till huset var helt översvämmad och vanliga fordon kunde inte ta sig fram.

I familjen finns bland annat en nio månaders baby och flertalet djur.

– Familjen var på väg att evakueras därifrån, men när vattenmassorna började sjunka undan något bestämde de sig för att stanna kvar, säger Martin von Gertten.

Garage svämmades över

Ett garage med runt 70 bilar i Trelleborg svämmades också över.

– Vi har pumpat vatten i garaget i flera timmar under natten, berättar Martin von Gertten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.