Foto: Mikael Nilsson

Fler bilbränder i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Sju bilar brann under natten till onsdag i Malmö. Två unga personer som lämnade en av platserna på moped eftersöks nu av polisen.

För tredje natten på raken brann det bilar runtom i Malmö. Från 22.30 till klockan 03 natten till onsdag hade polisen fått in sju larm om brinnande fordon i staden.

Det första larmet kom 22.26 när polisen kallades till Delsjögatan där en bil brann. Branden var begränsad, men hade orsakat skador på närliggande bilar.

Bilbränderna i Malmö

Misstänkta flydde på moped

Bara en kvart senare kom nästa larm från Stensjögatan, även där brann en bil. En knapp halvtimme efter det kom kvällens tredje larm från Rosengård där en skåpbil hade fattat eld. En fjärde bil brann i Kroksbäck omkring midnatt. Vid 02.30 kallades polisen åter till Rosengård där två bilar brann.

Två misstänkta gärninsgmän sågs fly från platsen på moped och enligt uppgifter till Sydsvenskan letade polisen under kvällen efter misstänkta med helikopter.

Strax efter klockan 03 kom ett larm om en sjunde bil som stod i lågor, denna gång på Ramels väg.

Även på onsdagskvällen, vid 21-tiden, larmades polisen till en anlagd brand i en skåpbil vid Stensjögatan i Malmö.

”Påminner om de andra”

Minst 17 bilar har brunnit i Malmö sedan söndag.

Polisens pressinformatör Johanna Persson säger att det är för tidigt att säga om nattens bränder har någon koppling till de tidigare.

– Men det påminner om dem om man tänker i tid och liknande. Det kommer man såklart att titta på, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränderna i Malmö

Mer i ämnet