Foto: Mikael Nilsson

Flera bilbränder i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Inom loppet av en halvtimme larmades polisen om sex pågående bilbränder på olika platser i Malmö. Vid midnatt hade totalt elva bilbränder rapporterats in.

Vid 21.10-tiden kom första larmet om att två bilar brann i Lindängen. Under en dryg halvtimme kom ytterligare fyra larm om brinnande bilar i Toftängen, Östra- respektive Västra Sorgenfri och i Nydala.

– Räddningstjänsten är på plats och släcker. Vi är på plats och ser om vi får några bra spår att gå på i jakten på den eller de som utfört brotten, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen i region syd.

Fem larm om sex brinnande bilar inom loppen av en halvtimme – vad tänker ni kring det? Kan det var organiserat?

– Det är det med största sannolikhet. Men hur eller på vilket sätt det är organiserat är svårt att säga, säger Calle Persson.

Vid 22.20-tiden har ytterligare två larm om bilbränder kommit in till polisen: två i Katrinelund och en i Rosengård. Där ska ett vittne sett flera unga män setts springa från platsen. Ett antal bilar ska även har fått rutorna krossade.

Ytterligare ett larm om en bilbrand i Södra Sofielund kom in till polisen strax efter klockan 23 och en halvtimme senare ska ytterligare larm om en brand i Heleneholm rapprorterats.

Ingen ska ha kommit till skada i samband med bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.