Den svenska journalisten Kim Wall som senast sågs på en ubåt i torsdags är fortfarande försvunnen. Foto: TT

Försvunna Kim Walls familj vädjar: Snälla! Låt oss få veta vad som hänt

Uppdaterad
Publicerad

En vecka har gått sedan journalisten Kim Wall, 30, försvann spårlåst i samband med ett reportage om den danske uppfinnaren Peter Madsen. I ett känslosamt brev berättar familjen nu om mardrömsveckan, och ber allmänheten om hjälp att få veta vad som hänt deras dotter.

Den svenska journalisten Kim Wall som senast sågs på en ubåt i torsdags är fortfarande försvunnen. Ubåtsägaren Peter Madsen har häktats misstänkt för vållande till kvinnans död på grund av oaktsamhet. Dansk polis har också sagt att misstankarna om mord alternativt dråp kvarstår.

Under torsdagen meddelade polisen att man nu letar efter en död person, främst i området runt Köge bukt.

Mordet på Kim Wall

LÄS MER: Det här vet vi om den danske ubåtsägaren

Föräldrarna beskriver den fasansfulla veckan då deras dotter försvann som ”de värsta dagarna i deras liv” och hoppas nu att deras brev ska se till att hon hittas.

Hände nära hemmet

”Ingen kan föreställa sig vad vi går genom. Kim har arbetat på många farliga platser i sin journalistiska gärning, och vi har många gånger oroat oss för henne. Att något skulle kunna ske i Köpenhamn, bara några få mil från barndomshemmet, kunde vi överhuvudtaget inte tänka oss”, skriver de i brevet som SVT Nyheter tagit del av.

LÄS MER: Polisen: ”Vi letar efter en död person”

Familjen skriver att de är medvetna om att chansen att de får se sin dotter i livet igen är liten, men att de åtminstone kan få klarhet i fallet.

”Nu ser det ut som om det värsta har inträffat. Därför vill vi – Ingrid, Joachim och Tom Wall – vädja till alla som på något sätt kan hjälpa oss att få kunskap i vad som skett”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet