Häkte. Foto: Ola Torkelsson/TT

Frikänd kvinna får 388.000 kronor i skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna som satt häktad under sex månader misstänkt för delaktighet i ett mord utanför Ystad får nu 388.000 kronor i skadestånd.

Det var i februari 2015 som en 27-årig man hittades död i en lägenhet i Ystad. I samband med händelsen greps en man och en kvinna misstänkta för att ligga bakom mordet. Både mannen och kvinnan släpptes efter drygt sex månader som häktade.

Den tidigare misstänkta kvinnan ansökte efter häktningstiden om ersättning, något som Justitiekanslern nu har beslutat om.

Innan kvinnan blev häktad arbetade hon heltid och under de sex månader hon satt frihetsberövad gick hon därför miste om drygt 112.000 kronor i lön. Kvinnan hade sedan tidigare blivit beviljad 275.000 kronor i ersättning för det lidande hon behövt utstå av att vara häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.