Även om det är någorlunda varmt i tälten, sover vissa asylsökande med jackan på.
Lägret öppnade den 14 december förra året och samma eftermiddag flyttade tolv asylsökande in. Nu bor där oftast runt 200 personer varje dag.
Men när lägret byggdes var det plusgrader. Nu är det minus och snö.
– De här tälten ska klara värre saker än det här, de ska klara jättestormar, säger Rebecka Bichis, sektionschef på Migrationsverket.
Smältvatten läcker in
Raed Mohamed har flytt från västra Irak och tält B4 har varit hans hem i 22 dagar nu.
– När snön smälter så läcker det in vatten i tältet. Det blir problem när vattnet kommer genom tältduken underifrån, våra väskor och kläder blir förstörda, säger Raed.
De asylsökande får pengar till vinterkläder, eftersom många inte har med sig mer än de kläder de har på kroppen. Annars har man inte gjort några större vinteranpassningar av tältlägret sedan vintern kom med full kraft i Skåne.
– Vi har inte gjort några speciella åtgärder, bara halkskydd där det har varit halt, säger Rebecka Bichis, sektionschef på Migrationsverket.
Enligt henne ska personal på plats kontinuerligt titta till underhållet av tälten.
Är det rimligt att bo i ett tält i det här vädret?
– Ja, om det inte finns något annat alternativ. Det är bättre att bo i tält än att inte bo någonstans alls, säger Rebecka Bichis.
Vill åka tillbaka hem
Raed Mohamed har drömt om Sverige länge, men det var något annat han hade förväntat sig när han väl kom hit.
– Jag valde Sverige utifrån alla andra europeiska länder för att alla pratar gott om det svenska folket, för att människorna här är snälla och bra. Det stämmer, men att bo här nu i det här tältet är svårt, säger Raed Mohamed.
Nu har han bestämt sig för att försöka återvända till Irak. Det har med familjeskäl att göra men också med den svåra boendesituationen och kylan att göra.
På grund av bristen på boenden har tältlägret mer eller mindre varit fullbelagt sedan start. Ofta behöver man inte stanna mer än två veckor, enligt Rebecka Bichis på Migrationsverket, men för Raed Mohamed har det gått längre än så.
– Den här typen av boende är tänkt att vara tillfällig, men om det inte finns några andra alternativ får man stanna här en längre period, säger hon.