Polisen förstärker närvaron i området där pojken blev mördad Foto: Bernard Mikulic

Fyra gripna för vapenbrott efter mordet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ökar närvaron och vädjar efter tips i jakten på 16-årige Ahmed Obaids mördare. Ett femtontal utredare jobbar nu med fallet och under natten mot söndagen greps fyra personer misstänkta för vapenbrott.

– Vi har en hög polisnärvaro ute i stan just nu. Vi har stort fokus på det område som har blivit utsatt vid Rosengård. Det syftar till att komma till tals med personer som finns där och som behöver prata om den oron som de känner, säger Lars Förstell, informatör på polisen.

Polisen har fått in en mängd uppgifter och tips och vill inte kommentera några av de teorier som florerat i media om varför 16-årige Ahmed Obaid blev mördad för tre dygn sedan.

16-åring skjuten till döds

– Det tar tid att kontrollera och säkerställa uppgifter. Även om vi skulle få tips om att det är en viss person som kan ligga bakom det så innebär inte det att vi tar den saken för givet och agerar utifrån det. Vi måste kontrollera att det är uppgifter som är särskilt värdefulla.

Under natten mot söndagen frihetsberövades fyra personer för vapenbrott. Sex vapen har beslagtagits.

– Det stämmer, men det är inget som har med det senaste att göra, det är något som vi gör nästan dagligen.

Hur arbetar ni vidare under natten och morgondagen?

– Vi jobbar intensivt med det här ärendet vilket innebär att vi vidtar de moment som vi bedömer är viktiga och angelägna att göra, exakt hur det går till vill jag inte gå in på, säger Lars Förstell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring skjuten till döds

Mer i ämnet