Foto: Mikael Nilsson

Fyra ungdomar gripna i stulen bil i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En polispatrull bestämde sig för att stoppa en bil i området Svågertorp i Malmö efter lunchtid på tisdagen. Bilen stannade inte på polismannens tecken utan polisen fick åka ikapp den.

I samband med händelsen backade den aktuella bilen in i den efterföljande polisbilen. Det blev stopp på bilen i stadsdelen Lindeborg.

– Det var ingen som körde fort, säger Stephan Söderholm, polisens presstalesman.

En yngling greps omgående och tre flickor som lämnat bilen springande greps efter en stund med hjälp av bland annat en helikopter som följde flickorna från luften.

– De är tonåringar allihop, säger Stephan Söderholm, till SVT Nyheter Skåne.

Utreder samband med andra brott

Bilen var falskskyltad och stulen den 8 februari i Malmö. I bilen hittade polisen gods som nu tagits i beslag. Polisen undersöker om godset kan sättas i samband med annan brottslighet.

Enligt polisens senaste uppgifter kommer föraren att överlämnas till socialförvaltningen, då hans föräldrar inte är i Sverige.

Flickorna som var passagerare i bilen, behandlas som vittnen och kommer överlämnas till sina föräldrar. I samband med överlämnandet kommer de att förhöras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.