Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kompisarna Sandra och Ruben firar vinsten tillsammans med många andra på Möllevångstorget i Malmö. Foto: SVT/TT

Glädje i Malmö efter cupsegern: ”Ska fira hela natten”

Publicerad

Malmö FF blev segrare i Svenska cupen efter en straffrysare mot Djurgården. Efter vinsten fylldes gator och torg i Malmö med lyckligare MFF:are.

– Vi ska fira hela natten, hela dagen, hela veckan, säger Sanna som firar vinsten på Möllevångstorget i centrala Malmö, där många samlats för att fira.

Det blev en riktigt nervöst avgörande för många som följde matchen mellan DIF och MFF som avgjordes på straffar. MFF:s målvakt Johan Dahlin hyllas efter att ha räddat två straffar.

Det var riktigt nervöst. Jag älskar Johan Dahlin han är så jävla bra, säger Ebba som följde matchen på en pub i Malmö.

I klippet ovan ser du några malmöbors känslor efter vinsten.

Var en högsäkerhetsmatch

Polisen hade extra förstärkning under matchen och jobbade för att supportrarna från de olika lagen inte skulle drabba samman.

På sin hemsida skriver polisen att matchen sammanfattningsvis har gått lugnt till.

En polisman skadades lindrigt i samband med ett ingripande och ett 10-tal anmälningar har upprättats om olaga maskering, olaga pyroteknikanvändning, brott mot ordningslag, skadegörelse, våldsamt motstånd och ringa bedrägeri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.