Gärningsmannen gripen efter eldstrid i Köpenhamn och gränskontrollerna har skärpts. Foto: TT

Skärpta gränskontroller över sundet

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som i natt sköt två poliser i Christiania i Köpenhamn har gripits. Han sköts av polisen och hans tillstånd är kritiskt.

Tre personer sköts sent på onsdagskvällen i Christiania i Köpenhamn. Två av de skjutna är poliser, varav den ena har skjutits i huvudet och läget för honom är allvarligt. En tredje civil person sköts i låret. Den misstänkte gärningsmannen är 25 år och känd av polisen. Han har förekommit i kretsen som säljer hasch i Christiania, uppger Danmarks Radio. Mannen är dansk medborgare men inte bosatt i Christiania. Han skottskadades då han greps av polisen i Tårnby på torsdagsmorgonen. 

Nu uppmanar Köpenhamnspolisen allmänheten att hålla sig borta från området.

På den svenska sidan sundet ökar polisen bevakningen vid gränskontrollerna efter natten skottdrama i Köpenhamn.

Dansk polis har bett den svenska om hjälp med ökade gränskontroller vid Öresundsbron efter skjutningarna i Köpenhamn.

Polisen har förstärkt med fler poliser vid de ordinarie gränskontrollerna under natten och morgonen.

– Jag vill inte berätta med hur mycket vi har förstärkt men vi har ökad bevakning vid kontrollerna, säger Anna Göransson, informatör vid Skånepolisens ledningscentral.

Just nu pågår en intensiv jakt på den misstänkte gärningsmannen. En person har anhållits misstänkt för inblandning i skottlossningen.

Polisen fanns i Christiania efter ett larm om skottlossning tidigare under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.