Foto: SVT

Här förbereder sig Redhawks inför Växjö-rysaren

Uppdaterad
Publicerad

Kvällens match är en av de viktigaste denna säsongen för Malmö Redhawks. Vinner de mot serievinnarna Växjö Lakers under måndagen har de säkrat sin plats till semifinalen.

– Vi har en bra känsla, det har varit jämna matcher och vi har skaffat oss ett bra utgångsläge. Vi går för seger naturligtvis och stänga serien, det finns inget annat, säger Peter Andersson, Redhawks huvudtränare.

Redhawks gör sin andra SHL-säsong och har inte varit uppe i den högsta ligan på många år, senast de gick vidare till semifinal var 2000, men förutsättningarna inför ikväll ser bra ut.

Trots helgens förlust står det 3-2 mot serievinnaren Växjö Lakers och nu är det hemmamatch som väntar.

– Vi gjorde inte alls en bra match förra matchen, men det är match varannan dag så man får inte gräva ner sig för djupt när man förlorar och man får inte vara för hög när man vinner. Men nu har vi släppt det och nu kör vi, säger Fredrik Händemark.

Kvällens match som är den sjätte av sammanlagt sju matcher mot Växjö Lakers är extra viktig, vinner Malmö så är semifinalplatsen säkrad.

– Vi är som bäst när vi är aggressiva. Nu är det vår hemmaplan idag och vi ska inte vänta på att dom ska ta tag i det, utan vara aggressiva från start, säger Redhawksforwarden Fredrik Händemark.

Danska forwarden Niklas Hardt leder just nu poängligan och är en av spelarna ikväll.

– Växjö är ett bra lag och det har dom visat i serien, men vi har verkligen gett dom kamp och det tänker vi göra ikväll också, säger Niklas Hardt.

– Det är sådana här matcher man vill spela där ute, säger Niklas Hardt.

Vad är viktigast ikväll?

– Hålla rätt fokusering, viss kyla, diciplinen och sen grymt hårt arbete, säger tränaren Peter Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.