Här jagar kassörskan ut pistolrånaren

Uppdaterad
Publicerad

Närbutiken i Malmöstadsdelen Söderkulla har rånats flera gånger, och när det hände igen i går fick kassörskan Zeinab Salem nog. Se hur hon först kastar saker på rånaren – för att därefter handgripligen jaga honom ur butiken.

Det var på söndagskvällen som en 17-årig man försökte råna butiken på Tornfalksgatan i Malmö. Zeinab Salem satt i kassan när han, med sitt ansikte maskerat, kom in och hotade henne med pistol.

Men han lyckades inte komma över något byte – eftersom Zeinab Salem och hennes bror som också var i tjänst jagade ut 17-åringen. Sedan följde de efter och brottade ner honom 200 meter från butiken. Där lyckades de hålla fast honom till polisen anlände och kunde gripa honom.

Bilder från butikens övervakningskamera visar hur Zeinab Salem först tar skydd när hon uppfattar att mannen avlossar ett skott, för att sedan titta upp bakom disken och kasta föremål mot rånaren. Sedan lämnar hon kassan och jagar ut honom.

– Jag fick panik. Sen blev jag skitarg så jag sprang efter, säger Zeinab Salem.

”Slutade väldigt lyckligt”

17-åringen har nu anhållits misstänkt för grovt rån. Men enligt polisen är det svårt att säga hur man ska agera i den här typen av situationer.

– Detta fall slutade väldigt lyckligt, ingen blev skadad. Men det är alltid svårt att avgöra från situation från situation. Det viktigaste är som sagt att ingen blir skadad. Jag förstår frustrationen och hur hon agerade där, säger Erik Jansåker, polisområdeschef södra Malmö.

Zeinab Salem säger själv att hon inte tänkte särskilt mycket innan hon agerade.

– Jag blev bara arg, säger hon.

– Det var en reflex. Jag tänkte bara att inga rånare ska hindra mig från att jobba.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.