Foto: Richard Lööf/SVT

Här manifesterar Arlöv mot våldet

Uppdaterad
Publicerad

I kväll samlades ett par hundra boende i Arlöv för att manifestera mot våldet, efter dödsskjutningen av en 20-åring. Händelsen har skakat om Arlöv.

De boende lade ned blommor och tände ljus på den plats där en 20-åring sköts till döds natten till den 5 juli. Det blev en mycket känslosam manifestation. Många Arlövsbor oroar sig över utvecklingen i samhället.

– Pojken har varit min elev under tre år. Jag känner starkt för att vara här som en manifestation för ickevåld. Vi måste alla ställa upp för att få ett lugnare samhälle, säger Eva Rodriguez, lärare i Arlöv.

Dödsskjutning i Arlöv

”Tragiskt att det slutar så här”

20-åringen som blev skjuten var mycket omtyckt och ställde alltid upp väldigt mycket för sina kompisar, berättar Eva Rodriguez.

– Jag känner ju de flesta ungdomarna som är här. De är underbara, och därför är det så tragiskt att det ska sluta på det här sättet. Jag känner föräldrarna mycket väl och har många minnen angående den här killen. Det var en pojke som hade otroligt många vänner, säger hon.

Två har häktats

Enligt uppgifter till SVT Nyheter befann sig 20-åringen utanför biblioteket i Arlöv när det plötsligt dök upp en bil, varifrån flera skott ska ha avlossats.

Två män, 27 och 41 år, har häktats för Arlövsmordet och åtal ska vara väckt den 23 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Arlöv

Mer i ämnet