Hässleholms resecentrum Foto: SVT

Reseranking: Hässleholm en av landets mest oromantiska städer

Uppdaterad
Publicerad

Ett resemagasin har på Alla hjärtans dag utsett Sveriges sju mest oromantiska städer. Hässleholm kvalade in.

När tidsskriften Allt om resor vill tipsa sina läsare om vart man kan åka på en romantisk ”get away” skriver de att det finns många mysiga ställen att åka till på hemmaplan.

Tidningen vill samtidigt göra sina läsare uppmärksamma på sju platser i Sverige som man absolut inte ska åka till om man vill uppleva lite romantik med sin hjärtevän.

Enda skånska stad på listan

En enda skånsk stad kvalade in på den inte så hedrande topplistan: Hässleholm. Tidsskriften skriver bland annat att Skåne är berikat med böljande kullar, långa stränder och vidsträckta fält, men att Hässleholm saknar allt av det ovannämnda. Hässleholm ligger långt från vattnet och är dessutom invaderat av södra Smålands granskogar, menar tidsskriften.

Kommunalrådet slår tillbaka

Mats Sturesson är Centerpartiets kommunalråd i Hässleholm och håller inte med om att det är brist på romantiska miljöer i kommunen.

– Jag tycker att Hässleholm är en väldigt romantisk liten småstad med många trevliga, avslappnade och inspirerande platser, säger Mats Sturesson (C).

Om ett förälskat par kom fram till dig på stan i Hässleholm och bad om tips på hur de skulle kunna spendera en romantisk afton i Hässleholm. Vad skulle du föreslå då?

– Då skulle jag föreslå att de tog sig till Hovdala slott och åt en romantisk middagsbuffé på slottsrestaurangen. Sedan kan man ta en promenad upp till trädhuset och känna på utsikten över Finjasjön, säger Mats Sturesson (C).

Vad tycker du om tidsskriften Allt om resor?

Det har jag ingen uppfattning om. Jag tycker att vi har en mycket trevlig, gemytlig och romantisk liten kommun här uppe i norra Skåne, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.