Foto: TT

Hög chef anklagas för sexuellt ofredande på personalfest

Uppdaterad
Publicerad

En hög chef inom Malmö stad har avstängts med omedelbar verkan efter anklagelser om att han sexuellt ofredat en kvinna på en personalfest.

Chefen har polisanmälts för sexuellt ofredande. Kommunledningen anser att anklagelsen är så allvarlig att chefen stängs av med omedelbar verkan.

– Det var under en personalfest i fredags som han var berusad och sexuellt trakasserat en kvinnlig anställd. Hon har polisanmält honom, säger Liselott Nilsson, HR-direktör i Malmö stad.

Kommunledningen var redan i helgen i kontakt med chefen. Efter samtal med andra personer som deltog på festen och som är vittnen till vad som hände togs på onsdagen beslutet att stänga av chefen med omedelbar verkan.

– Vi har omvärderat vårt synsätt efter samtal med personer som var med på festen, säger Liselott Nilsson som inte vill gå in i detalj på vad chefen anklagas för.

Kommunledningen har anlitat en utomstående utredare.

– Vi avvaktar var utredaren kommer fram till, sedan tar vi ställning utifrån det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.