En arkivbild av en åkbräda som brunnit. Foto: SVT

Hoverboard tog eld och rökfyllde lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

En hoverboard som stod på laddning i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Kristianstad började brinna på lördagen. Lägenhetsinnehavaren började själv släcka branden men hela lägenheten rökfylldes och räddningstjänsten fick kallas in.

– Hela lägenheten var rökfylld. Vi fick släcka det sista och vädra ut röken, säger Micael Svensson, brandingenjör som var på plats under räddningsinsatsen.

Ingen person kom till skada.

– Vi avråder helt från att ladda de här elektriska åkbrädorna inomhus, i rum eller lägenheter. Vad det gäller just hoverboards verkar det vara något med konstruktionen som gör att de fattar eld, säger Micael Svensson.

– Elektriska prylar rent generellt ska inte laddas om man inte är hemma, och de ska inte laddas på brännbart material som till exempel i soffor eller sängar, säger brandingenjör Micael Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.