Foto: Linda Fridh/SVT

Inga tåg mellan Lund och Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Alla öresundståg och pågatåg mellan Lund C och Hässleholm C är inställda från lördag 22 oktober kl 01.20 till måndag 24 oktober kl 03.00. Bussar ersätter direkt och via mellanstationer. 

Orsaken är en planerad upprustning av kontaktledningen för att öka driftsäkerheten på sträckan.

Pågatåg som normalt avgår från Malmö Hyllie på minuttal xx.23 och från Malmö C på minuttal xx.32 är inställda mellan Malmö Hyllie och Hässleholm. Vi hänvisar till övriga tåg mellan Malmö och Lund samt ersättningsbussar mellan Lund och Hässleholm. 

Pågatåg som normalt avgår från Hässleholm på minuttal xx.26 och från Lund C på minuttal xx.13 är inställda mellan Hässleholm och Malmö Hyllie. Vi hänvisar till ersättningsbussar mellan Hässleholm och Lund samt övriga tåg mellan Lund och Malmö.

Banarbete mellan Alvesta och Växjö medför att det sista Öresundståget mot Växjö ersätts med buss mellan Alvesta och Växjö.

Arbetet återkommer under helgerna vecka 47, 48, 49 och 50.

Mer information finns på skanetrafiken.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.