– Jag är som ett kalejdoskop

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan var hon i Los Angeles och spelade in sitt första musikalbum. I höst är det dags för album nummer två för karlshamnstjejen Lovisa Ståhl.

Blekingenytt besöker Lovisa Ståhl i föräldrahemmet i Asarum utanför Karlshamn. Hon bor till vardags i Malmö men hennes flytt har gått via bland annat Norge, Mexico, Frankrike och Island.

Förra året släppte hon sitt första album efter att ha varit i Los Angeles och spelat in. I höst är det dags för 31-åringen att spela in album nummer två. Det dröjde med andra ord innan hon kom igång med musiken på allvar.

– Jag har inte varit redo för det innan tror jag. Jag hade andra saker som jag behövde gå igenom först, säger Lovisa Ståhl.

Ständig förändring

Musiken hon spelar beskriver hon som en blandning av american folk, country och blues och i texterna får vi följa med Lovisa på möten, upplevelser och känslor som baseras på händelser från hennes liv. Och det har hänt en del för värt att berätta för Lovisa Ståhl beskriver sig själv som ett kalejdoskop, som en person under ständig förändring.

– Ja gud ja. Jag har en lite såhär inbyggd ”yes man” i mig själv så jag är ofta på väldigt många projekt. Jag tycker om att utvecklas, lära mig nya saker och måste begränsa mig själv bara för att jag inte kan lära mig allting hela tiden, säger hon.

– Jag mår inte bra av att vara kvar i samma kugghjul. Jag måste byta hela tiden och då blir det lite knaggligt ibland, men det går bra.

Höstens album som släpps i början av nästa år görs i samarbete med Henrik Alsér. Han har tidigare jobbat med artister som Robyn och The Hives. Samtidigt pågår arbetet med en musikvideo till ”Thousand miles” från hennes förra album, i samarbete med bland annat serietecknaren Malin Biller.

Världsturné

I framtiden hägrar ett fortsatt liv med musiken för Lovisa Ståhl.

-Jag vill ju turnera över världen. Australien, USA, alla länder egentligen. Jag vill överallt.

Ständig förändring?

– Ständig förändring.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.